22 Temmuz 2012 Pazar

Dürümcü Bekir Usta - Bursa

Bursa’da birkaç şubesi olan Dürümcü Bekir Usta’nın müdaivimi olduğum şubesi Çekirge Meydanı’nda yer alıyor. İki katlı, hem açık hem kapalı alanda yemek yemenize imkan sağlayan mekanın gece geç saatlere kadar hatta sabaha kadar açık olması sayesinde gece yarısı karnınızın kazınması durumunda açlığınızı giderecek ideal bir mekan.

Bursa’ya dürümü ilk tanıtan Dürümcü Bekir Usta, Urfa-Adana kebaplarının yanısıra tavuk şiş, kuzu şiş, kokoreç gibi çeşitler de sunuyor. Mekana ilk girdiğinizde ustaların ve garsonların tipinden ve şivesinden ‘bu adamlar bu işi iyi yapar’ diyorsunuz. Garsonların size yaklaşımı da sanki mekanın kırk yıllık müşterisiymişsiniz gibi yakın ve samimi. Siparişlerinizi verdikten sonra ilk olarak mezeler geliyor ki hafif acımsı bu mezeler dürümle çok iyi gidiyor. Burada benim tercihim urfa dürüm ve ayran. Dürümün içini kebabın lezzetini örtecek şeylerle doldurmamışlar, yalnızca kıvırcık ve domates. Bana göre bir dürümü asıl güzel yapan şey lavaşı... Izgaraya bandırılarak kokusunu çekmiş, yağlı, hafif yanık ve çıtır lavaşı içindeki kebap işe birleşince gerçek dürüm lezzeti ortaya çıkıyor.
Dürümün boyut olarak çok fazla büyük olmaması ve lezzetine doyamamanız nedeniyle ikinciyi de isteyebilirsiniz, ancak bu tür ağır yiyeceklerde fazla aşırıya kaçmamanızı öneririm. Tatlı olarak yalnızca künefe bulunuyor. Canınız çok tatlı çektiyse tercih edilebilir, ancak ortalamanın çok üstünde olduğunu söyleyemem.
Dürüm fiyatları 5-6,5 TL arası değişiyor. Bu yüzden her kesime uygun denilebilir. İster atıştırmalık, ister tıka basa yiyebileceğiniz ve muhabbete uygun mekanı olan Dürümcü Bekir Usta’ya kalabalık bir arkadaş grubuyla gitmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder